Highlights | Museum Beelden aan Zee | Beeldhouwkunst in Den Haag

Museum Beelden aan Zee is op Tweede kerstdag geopend!

1

Highlights

Highlights

Wereldberoemde sculpturen Henry Moore naar Museum Beelden aan Zee

Museum Beelden aan Zee in Den Haag pakt volgend jaar uit met een groots overzicht van de wereldberoemde Engelse kunstenaar Henry Moore.

Architect Wim Quist overleden op 91 jarige leeftijd

Een beeldbepalende en markante figuur in het innerlijk leven van museum Beelden aan Zee, de architect van het gebouw, emeritus professor in Eindhoven en voormalig Rijksbouwmeester Wim Quist, is afgelopen zaterdag 6 juli 2022 overleden.

Nieuwe aanwinst: Mark Brusse

Beelden aan Zee is verheugd met de verwerving van een collectie werken van Mark Brusse, van wie de succesvolle solotentoonstelling Shapes of Silence afgelopen maand eindigde.

Beelden aan Zee zoekt stagiair(e) Marketing en Development

Marketing / Development richt zich via verschillende kanalen op het ontwikkelen en koesteren van relaties (particulieren, bedrijven en fondsen) die het museum willen ondersteunen in het realiseren van bijzondere tentoonstellingen, educatieve projecten, publieksprogramma’s, onderzoek en nieuwe aankopen.

Brigitte Bloksma nieuwe directeur van museum Beelden aan Zee

Wij zijn verheugd bekend te maken dat Brigitte Bloksma is benoemd tot algemeen directeur. Met ingang van 1 mei 2022 zal zij de huidige directeur Jan Teeuwisse opvolgen, die na 20 jaar verbonden te zijn geweest aan het museum met pensioen gaat. 

Nieuwe aanwinst | Beelden aan Zee koopt werk van Tirzo Martha

Museum Beelden aan Zee sluit het jaar af met een intrigerende toevoeging aan de collectie. Het museum kocht het politiek en sociaal geëngageerde Represent van de van Curaçao afkomstige kunstenaar Tirzo Martha.

Museum Beelden aan Zee zoekt vrijwilligers!

Werken tussen de kunst en daarna met je voeten in het zand genieten van een zomers drankje? Dat kan!

Vacature: Floor- & Eventmanager (40 uur)

museum Beelden aan Zee zoekt een Floor- & Eventmanager (40 uur)

Mitoraj x Mart Visser x Beelden aan Zee

Mart Visser ontwerpt tentoonstelling Igor Mitoraj - Façade voor museum Beelden aan Zee 

GoedGeldGala 2021

Museum Beelden aan Zee wil alle deelnemers van de BankGiro Loterij hartelijk danken voor hun steun in het afgelopen jaar. Over de opbrengst van 2020 ontvangt museum Beelden aan Zee het prachtige bedrag van € 268.462,-. Hiermee kunnen wij deze zomer breed uitpakken met het werk van de Pools-Italiaanse beeldhouwer Igor Mitoraj. 

Ode aan het Beeld!

Museum Beelden aan Zee selecteerde deze vijf kunstwerken, maakte er een ansichtkaart met gedicht en illustratie van en bezorgde deze op maandag 7 december huis-aan-huis bij de bewoners van de Haagse wijken Bezuidenhout, Centrum en Zeeheldenkwartier.

Schenking Erik van Spronsen

Voor de ingang van het museum staat sinds deze week het beeld Doorboord door Erik van Spronsen. Een geometrisch abstract figuur uitgevoerd in cortenstaal.

Pagina's