Highlights | Museum Beelden aan Zee | Beeldhouwkunst in Den Haag

Highlights

Highlights

Tentoonstellingsprijs 2023

Beste tentoonstelling van het jaar 2023 Henry Moore: Vorm & Materiaal.
Museum Beelden aan Zee is genomineerd voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2023!

Gewijzigde parkeersituatie rondom Beelden aan Zee

Let op! In de directe omgeving is het helaas zeer beperkt mogelijk om te parkeren i.v.m. het nieuwe parkeerbeleid van de Gemeente Den Haag. 
 

Museum Beelden aan Zee ontvangt schenking van 22 sculpturen van Hans Arp

Museum Beelden aan Zee ontvangt een grote schenking van Stiftung Arp uit de nalatenschap van de Duits-Franse beeldhouwer en dichter Hans Arp (1886-1966).

Ontvangst cheque VriendenLoterij

Museum Beelden aan Zee ontving deze cheque van maar liefst € 270.553,- van de VriendenLoterij. Dankzij deze bijdrage kunnen wij het aankomende jaar bijzondere projecten blijven realiseren. Onze dank gaat uit naar de deelnemers aan de VriendenLoterij, en in het bijzonder de deelnemers die meespelen voor museum Beelden aan Zee. Bedankt allemaal!

Nieuwe aanwinst Hans Op de Beeck

Vanaf 15 februari toont museum Beelden aan Zee de nieuwe aanwinst van Aline (2) van Hans Op de Beeck in de Zeezaal.

In Memoriam Cornelius Rogge (1932-2023)

Museum Beelden aan Zee wil haar medeleven met de familie van de beeldhouwer Cornelius Rogge betuigen, die op 17 januari van dit jaar overleed.

Wereldberoemde sculpturen Henry Moore naar Museum Beelden aan Zee

Museum Beelden aan Zee in Den Haag pakt in 2023 uit met een groots overzicht van de wereldberoemde Engelse kunstenaar Henry Moore.

Architect Wim Quist overleden op 91 jarige leeftijd

Een beeldbepalende en markante figuur in het innerlijk leven van museum Beelden aan Zee, de architect van het gebouw, emeritus professor in Eindhoven en voormalig Rijksbouwmeester Wim Quist, is afgelopen zaterdag 6 juli 2022 overleden.

Brigitte Bloksma nieuwe directeur van museum Beelden aan Zee

Wij zijn verheugd bekend te maken dat Brigitte Bloksma is benoemd tot algemeen directeur. Met ingang van 1 mei 2022 zal zij de huidige directeur Jan Teeuwisse opvolgen, die na 20 jaar verbonden te zijn geweest aan het museum met pensioen gaat.