Vrijwilligers | www.beeldenaanzee.nl

Vrijwilligers

Vrijwilligers

Museum Beelden aan Zee zoekt vrijwilligers!
Werken tussen de kunst en daarna met je voeten in het zand genieten van een zomers drankje? Dat kan! Museum Beelden aan Zee is een kunstinstelling met wisselende tentoonstellingen van zowel nationale als internationale kunstenaars. We richten ons als enige museum in Nederland exclusief op moderne en hedendaagse beeldhouwkunst. Kunstwerken staan binnen én buiten. Het gebouw is dan ook een kunstwerk op zich. We horen vaak van bezoekers, medewerkers en vrijwilligers dat zij het als bijzonder ervaren hier te zijn. Dat wij pal naast de boulevard liggen en zelfs uitkijken op zee maakt het plaatje compleet. Toch missen we iets en dat ben JIJ!
 

Wie zoeken wij?
Ben jij proactief, representatief, heb je een dienstverlenende houding en bezit jij goede social skills? Heb je passie voor kunst en wil je daar meer over leren? Ben je minimaal 21 dagen (42 halve dagen) per jaar bereid je voor ons museum in te zetten? Dan pas jij perfect in ons (hechte) team!

 

Wat ga je doen?
Als nieuwe vrijwilliger krijg je eerst een introductie over het werken in het museum, de museumcollectie en de beeldhouwkunst. Je leert dan ook andere nieuwe vrijwilligers kennen. Vervolgens kun je je inroosteren wanneer het jou uitkomt. Je verwelkomt de bezoekers in het museum en vervult afwisselende diensten. Je staat bij de entree, in onze museumwinkel, in het museumcafé of als suppoost in een van onze prachtige zalen. Dit zijn de reguliere werkzaamheden. 

 

Vrijwilligers gevraagd voor het project sculpturencollectie
Je krijgt ook de prachtkans om de omvangrijke sculpturencollectie van het museum nóg beter te leren kennen. Onlangs is project Segador van start gegaan en daar hebben we jouw hulp bij nodig! Steek je handen uit de mouwen bij de herinrichting van het museale depot, of zet je schrijftalent in bij het maken van nieuwe beschrijvingen van de sculpturen. Je mag speuren door interessante documenten in het archief en de bibliotheek en voeg deze informatie toe aan de nieuwe collectiewebsite. Ben jij onze nieuwe collectiemedewerker?

 

Museumdocenten 
Ook ons educatieteam zoekt versterking. Wil je kinderen en jongeren beter leren kijken naar kunst en hen stimuleren bij het maken van een eigen kunstwerk? Heb je een enthousiaste, open en actieve houding en affiniteit met het onderwijs? Dan zijn we op zoek naar jou! Samen met een freelance-docent geef je museumlessen aan voornamelijk basisscholen en het voortgezet onderwijs. Je geeft korte interactieve rondleidingen en ondersteunt leerlingen bij het creatieve proces in de workshopruimte van Studio aan Zee. Ook denk je mee bij het maken van vakantieworkshops en familieactiviteiten.

 

Wat krijg je ervoor terug?
  • Je bent altijd op de hoogte, ziet veel wisselende tentoonstellingen en hebt als vrijwilliger gratis toegang tot het museum!
  • Je krijgt een kijkje in de keuken van een museum en bent van dichtbij betrokken.
  • Je ontmoet andere enthousiaste collega’s met dezelfde passie voor kunst.
  • Je wordt uitgenodigd voor openingen, lezingen en borrels. 
  • Je ontvangt altijd het nieuwste BAZ Magazine (tijdschrift van het museum) en regelmatig een catalogus over de actuele tentoonstelling. (Dát staat goed op je koffietafel!) 
  • Je krijgt korting in de museumwinkel en in ons museumcafé. 

Zin om aan de slag te gaan? Mooi! Neem contact op met Jacquelien van Schaik via vanschaik@beeldenaanzee.nl of meld je aan via het aanmeldingsformulier. We hopen je binnenkort te ontmoeten!