Vrijwilligers | www.beeldenaanzee.nl

0

Vrijwilligers

Vrijwilligers

 

Word vrijwilliger

 

Museum Beelden aan Zee zoekt vrijwilligers
Werken tussen de kunst en daarna genieten van een zomers drankje? Museum Beelden aan Zee is het enige sculptuurmuseum in Nederland met wisselende tentoonstellingen van zowel nationale- als internationale kunstenaars. We richten ons op moderne en hedendaagse beeldhouwkunst. Kunstwerken staan binnen én buiten. Het gebouw is dan ook een kunstwerk op zich. We horen vaak van bezoekers, medewerkers en vrijwilligers dat zij het als bijzonder ervaren hier te zijn. Dat wij pal naast de boulevard liggen en zelfs uitkijken op zee maakt het plaatje compleet.

Wie zoeken wij?
Ben jij proactief, representatief en heb je een dienstverlenende houding? Heb je passie voor kunst en wil je daar meer over leren? Ben je minimaal 21 dagen (42 halve dagen) per jaar bereid je voor ons museum in te zetten? Dan pas jij perfect in ons (hechte) team!

A: Vrijwilligers gevraagd voor de reguliere diensten
Als nieuwe vrijwilliger krijg je eerst een introductie over het werken in het museum, de museumcollectie en de beeldhouwkunst. Je leert dan ook andere nieuwe vrijwilligers kennen. Vervolgens kun je je inroosteren wanneer het jou uitkomt. Je verwelkomt de bezoekers in het museum en vervult afwisselende diensten. Je staat bij de entree, in onze museumwinkel, in het museumcafé of als suppoost in een van onze prachtige zalen. Dit zijn de reguliere werkzaamheden. 

B: Vrijwilligers gevraagd voor educatie - museumdocenten 
Ook ons educatieteam zoekt versterking. Wil je kinderen en jongeren beter leren kijken naar kunst en hen stimuleren bij het maken van een eigen kunstwerk? Heb je een enthousiaste, open en actieve houding en affiniteit met het onderwijs? Dan zijn we op zoek naar jou! Samen met een freelance-docent geef je museumlessen aan voornamelijk basisscholen en het voortgezet onderwijs. Je geeft korte interactieve rondleidingen en ondersteunt leerlingen bij het creatieve proces in de workshopruimte van Studio aan Zee. Ook denk je mee bij het maken van vakantieworkshops en familieactiviteiten.

C: Vrijwilligers gevraagd voor onze tuin en terrassen
Het Museum ligt in het duin en is gebouwd onder en rond het zomerpaviljoen van Sociëteit de Witte. De duinen die het dak vormen van het museum kunnen gezien worden als de tuin. Waar de duinen in zicht komen van bezoekers hebben we gekozen voor een maai- en zaaibeleid ter bevordering van bloemen voor bijen. Verder zijn er de terrassen & patio’s die onkruid vrij moeten blijven. En natuurlijk onze vier kurkeiken hebben aandacht nodig.
Je werkt in klein toegewijd team en bent medeverantwoordelijk voor onderhoudswerkzaamheden in en om de tuin. Jij zorgt er met het team voor dat de tuin er perfect bijstaat en alle bezoekers hiervan kunnen genieten. Je hebt groene vingers en een passie voor tuinieren. Je bent beschikbaar


Wat krijg je ervoor terug?

  • Je bent altijd op de hoogte, ziet veel wisselende tentoonstellingen en hebt als vrijwilliger gratis toegang tot het museum
  • Je krijgt een kijkje in de keuken van een museum en bent van dichtbij betrokken.
  • Je ontmoet andere enthousiaste collega’s met dezelfde passie voor kunst.
  • Je wordt uitgenodigd voor openingen, lezingen en borrels. 
  • Je ontvangt altijd het nieuwste BAZ Magazine (tijdschrift van het museum) en regelmatig een catalogus over de actuele tentoonstelling.
  • Je krijgt korting in de museumwinkel en in het museumcafé. 
  • Een vrijwilligersfunctie binnen een enthousiast team in een prachtige en unieke werkomgeving

Zin om aan de slag te gaan? Neem contact op met Jacquelien van Schaik via vanschaik@beeldenaanzee.nl of meld je aan via het online aanmeldingsformulier. Geef bij je aanmelding aan in welke (combinatie van) vrijwilligersfunctie(s) je belangstelling hebt. We hopen je binnenkort te ontmoeten!