Atelier | Museum Beelden aan Zee | Beeldhouwkunst in Den Haag

0

Het Atelier

Het Atelier

Laat de zintuigen prikkelen in het Atelier!

Achterin de Gipsotheek is Het Atelier, een ruimte waar jong en oud creatief aan de slag kan en alle zintuigen worden geprikkeld. 

Het Atelier heeft een vaste opstelling van drie werktafels, waar het ruimte biedt aan zo'n 30 leerlingen of bezoekers. Op deze plek kun je kennis maken met de materialen die worden gebruikt bij het maken van sculpturen én kun je zelf aan de slag. In de materiaalkasten zijn creatieve opdrachten te vinden en kom je meer te weten over de werkwijze van kunstenaars als Henry Moore, Johan Tahon of Tirzo Martha. Op de tekentafel kun je beelden (of elkaar) natekenen en leer je goed kijken naar verhoudingen en lijnen. Met de spiegelopdracht experimenteer je met symmetrie en het spiegelbeeld. Voor de jongste museumbezoekers zijn er leuke kleurplaten en voorleesboeken.  
 
Het Atelier wordt omringt door de indrukwekkend gevulde vitrines van de Gipsotheek. Hier kun je inspiratie ophalen uit de gipsen studies en modellen van Marie Andriessen, Cor Hund of Tom Claassen. Met een aantal kleine verplaatsingen hebben de vitrinekasten een meer educatief en thematisch karakter gekregen. Aan de hand van voorbeelden als De Dokwerker, de buste van Giacomo Rossini of een gipsen versie van Anne Frank komen verhalen uit de geschiedenis tot leven. 

Wees welkom en breng een bezoek aan Het Atelier tijdens jouw bezoek!
 

10:15
18 juli 2024

Vakantieworkshop

Samen verzamelen
workshop
21:00
02 augustus 2024

Buitenbioscoop

aan Zee!
Theater
21:00
03 augustus 2024

Buitenbioscoop

aan Zee!
Theater
10:15
22 augustus 2024

Vakantieworkshop

Samen verzamelen
workshop
alle activiteiten voor kinderen