LIDA Fonds | Museum Beelden aan Zee

LIDA Fonds

LIDA Fonds

In 2019 vierde museum Beelden aan Zee haar 25e verjaardag. Ter ere van dit zilveren jubileum richtten Beelden aan Zee, samen met vijf founders het LIDA fonds op.

De naam LIDA verwijst naar de oprichtster van museum Beelden aan Zee, Lida Scholten – Miltenburg die in 2019 haar 97ste verjaardag heeft gevierd en nog altijd op bijzondere wijze verbonden is aan het museum. Zij en haar wijlen echtgenoot Theo Scholten namen het initiatief voor de bouw van dit unieke museum voor moderne beeldhouwkunst op Scheveningen. Het LIDA Fonds zal het nog steeds 100% particuliere museum Beelden aan Zee in staat stellen Blockbustertentoonstellingen zoals Niki de Saint Phalle aan Zee mogelijk te maken

 

LIDA Fonds Particulier Lidmaatschap
De jaarbijdrage van het LIDA Fonds staat vastgesteld op € 10.000 (twee personen). Museum Beelden aan Zee heeft een ANBI-status, waardoor u als donateur uw gift kunt aftrekken van de inkomstenbelasting. Uw lidmaatschap dient dan wel vastgelegd te worden voor een periode van vijf jaar door middel van een periodieke uitkering. Het lidmaatschap biedt vele voordelen, zoals:

  • Gratis toegang tot het museum, ook bij toeslagen op grote tentoonstellingen
  • Uitnodigingen voor officiële openingen in de Grote Zaal
  • Vier evenementen per jaar, zoals atelierbezoeken bij kunstenaars, artist talks, previews en rondleidingen 
  • Een speciaal jaardiner
  • De kans om een beeld uit de collectie van het musem als bruikleen te ontvangen in uw woning of kantoorruimte
  • Het BAZ Magazine en de digitale nieuwsbrief

Voor meer informatie over het LIDA Fonds kunt u contact opnemen met Maud van der Meer (vandermeer@beeldenaanzee.nl) of vul het inschrijfformulier in.