Sculpture Club | Beelden aan Zee

Sculpture Club

Sculpture Club

De Sculpture Club werd in 2008 opgericht door een groep kunstliefhebbers, die speciale interesse hebben in de beeldhouwkunst en het museum willen ondersteunen. Inmiddels is de Sculpture Club uitgegroeid tot een gezelschap van meer dan 70 actieve leden, die elkaar meerdere malen per jaar ontmoeten voor een op kwaliteit gericht programma. 

Zo zijn er meet & greet met bijzondere kunstenaars die hun werk toelichten, en worden er bezichtigingen georganiseerd van particuliere collecties en ateliers. Naar aanleiding van nieuwe tentoonstellingen organiseert de club inhoudelijke avonden in het museum, afgesloten met een hapje en een drankje in informele setting. Voorts wordt er elke twee jaar een bijzondere bruikleenveiling gehouden, die leden in staat stelt om werken uit het museum te lenen. In 2018 vierde de Sculpture Club haar tweede Lustrum tijdens het spetterende Midzomernachtfeest, gehouden op 21 juni.

Sculpture Club Particulier Lidmaatschap
De jaarbijdrage van de Sculpture Club staat vastgesteld op € 1.000 en geldt voor twee personen. Door de ANBI-status van het museum is het mogelijk gebruik te maken van de Geefwet, waardoor u als donateur uw gift kunt aftrekken van de inkomstenbelasting. Concreet betekent dit dat een schenking van €1000,- per jaar, na aftrek u slechts €350,- kost (uitgaande van een effectief belastingtarief van 52%).  Uw lidmaatschap dient dan wel vastgelegd te worden voor een periode van vijf jaar door middel van een periodieke uitkering. Het lidmaatschap biedt vele voordelen, zoals:

  • Gratis toegang tot het museum, ook bij toeslagen op grote tentoonstellingen
  • Uitnodigingen voor officiële openingen in de Grote Zaal
  • Vier evenementen per jaar, zoals atelierbezoeken bij kunstenaars, artist talks, previews en rondleidingen
  • Een jaarlijks Midzomernachtfeest
  • Het BAZ Magazine en de digitale nieuwsbrief

Meer informatie over de Geefwet vindt u hier.

 

Activiteiten Sculpture Club 2023* **

Zat 11 feb: Atelierbezoek Tom Claassen
Zat 11 mrt: Bezoek TEFAF en buitenplaats Kasteel Wijlre
Don 6 apr: Preview en opening Henry Moore | Vorm en Materiaal
Don 11 mei: College met diner Henry Moore | Vorm en Materiaal
Vrij 23 juni: Mid-zomerfeest incl bruikleenveiling
Vrij 10 nov: Preview en opening Tom Claassen

* Alle data zijn onder voorbehoud.
** Als lid van de Sculpture Club kunt u ook deelnemen aan activiteiten voor Vrienden en Gouden Vrienden. Het programma hiervoor kunt u hier terugvinden.


Bent u geïnteresseerd in een Sculpture Club lidmaatschap? Vul dan het inschrijfformulier (jaarlijks opzegbaar) of de Periodieke Uitkering (lidmaatschap van 5 jaar; wanneer u gebruik wilt maken van de Geefwet/ANBI-status) in, of neem contact op met Maud van der Meer (vandermeer@beeldenaanzee.nl)

 

Word lid van de Sculpture Club