Sculpture Club | Beelden aan Zee

Museum Beelden aan Zee is op Tweede kerstdag geopend!

1

Sculpture Club

Sculpture Club

Sculpture Club, uit liefde voor de beeldhouwkunst & voor museum Beelden aan Zee


De Sculpture Club werd in 2008 opgericht door een groep kunstliefhebbers, die speciale interesse hebben in de beeldhouwkunst en het museum willen ondersteunen. Inmiddels is de Sculpture Club uitgegroeid tot een gezelschap van meer dan 70 actieve leden, die elkaar meerdere malen per jaar ontmoeten voor een op kwaliteit gericht programma. 

Zo zijn er meet & greet met bijzondere kunstenaars die hun werk toelichten, en worden er bezichtigingen georganiseerd van particuliere collecties en ateliers. Naar aanleiding van nieuwe tentoonstellingen organiseert de club inhoudelijke avonden in het museum, afgesloten met een hapje en een drankje in informele setting. Voorts wordt er elke twee jaar een bijzondere bruikleenveiling gehouden, die leden in staat stelt om werken uit het museum te lenen. In 2018 vierde de Sculpture Club haar tweede Lustrum tijdens het spetterende Midzomernachtfeest, gehouden op 21 juni.

Sculpture Club Particulier Lidmaatschap

De jaarbijdrage van de Sculpture Club staat vastgesteld op € 1.000 en geldt voor twee personen. Door de ANBI-status van het museum is het mogelijk gebruik te maken van de Geefwet, waardoor u als donateur uw gift kunt aftrekken van de inkomstenbelasting. Concreet betekent dit dat een schenking van €1000,- per jaar, na aftrek u slechts €350,- kost (uitgaande van een effectief belastingtarief van 52%).  Uw lidmaatschap dient dan wel vastgelegd te worden voor een periode van vijf jaar door middel van een periodieke uitkering. Het lidmaatschap biedt vele voordelen, zoals:

 

  • Gratis toegang tot het museum, ook bij toeslagen op grote tentoonstellingen
  • Uitnodigingen voor officiële openingen in de Grote Zaal
  • Vier evenementen per jaar, zoals atelierbezoeken bij kunstenaars, artist talks, previews en rondleidingen
  • Een jaarlijks Midzomernachtfeest
  • Het BAZ Magazine en de digitale nieuwsbrief

 

Meer informatie over de Geefwet vindt u hier.

Sculpture Club Business Lidmaatschap
De jaarbijdrage van een Zakenvriendschap staat vastgesteld op € 2.500 en geldt voor vier personen.

Museum Beelden aan Zee is een particulier museum dat geen substantiële overheidssubsidies ontvangt. Wat het museum zo bijzonder maakt is dat het wordt geleid door een kleine professionele staf, die onmisbare ondersteuning krijgt van meer dan 150 door het museum opgeleide en zeer gemotiveerde partners (vrijwilligers). Daarom verleent de Sculpture Club met de opbrengst van het lidmaatschap en de tweejaarlijkse bruikleenveiling financiële steun voor het realiseren van ambitieuze en publieksvriendelijke tentoonstellingen, de uitbreiding en het in stand houden van de vaste collectie, de ondersteuning van educatieve projecten en ondersteuning van het Sculptuur Instituut, de aan het museum gelieerde wetenschappelijke afdeling.

Bent u geïnteresseerd in een Sculpture Club lidmaatschap? Vul dan het inschrijfformulier (jaarlijks opzegbaar) of de Periodieke Uitkering (lidmaatschap van 5 jaar; wanneer u gebruik wilt maken van de Geefwet/ANBI-status) in, of neem contact op met Maud van der Meer (vandermeer@beeldenaanzee.nl)