Educatie | www.beeldenaanzee.nl

0

Educatie

Educatie

Museum Beelden aan Zee heeft een gevarieerd aanbod aan educatieve activiteiten. Tijdens een bezoek aan het museum kunnen kinderen met een ontdekkingstocht speuren op zaal, de leukste kleurplaten kleuren en zelf aan de slag met verschillende materialen. Daarnaast zijn er workshops voor leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs, maar ook voor bezoekers in de vakantie. Een programma op maat is natuurlijk altijd mogelijk.

Deze activiteiten vinden plaats in Het Atelier, te vinden achterin de Gipsotheek van Beelden aan Zee. In de Gipsotheek zijn meer dan 1000 gipsen voorstudies van beelden te vinden waardoor je een kijkje krijgt in het creatieve denkproces van de kunstenaars. Het is een unieke ruimte waar veel te zien en te leren is. In de educatieve ruimte worden er workshops aangeboden voor diverse doelgroepen. Tijdens de workshops wordt er actief kennis gemaakt met de Gipsotheek en het materiaal gips.

De afdeling educatie bestaat naast 1 vaste medewerker uit, 14 museumdocenten en 3 freelancers. Gezamenlijk zijn zij verantwoordelijk voor de opzet en uitvoering van de educatieve projecten die in het museum plaatsvinden. Neem contact op met de afdeling educatie via: educatie@beeldenaanzee.nl