Workshop:

0

Workshop:

Workshop:

Gieten met gips

Het maken van een kunstwerk is heel persoonlijk. Niet alleen wat je maakt, maar ook hoe je iets maakt. In deze museumles bekijken leerlingen het artistieke proces van beeldhouwers. Ze leren over verschillende materialen en technieken door er zelf mee te experimenteren. Een beeld kan je hakken uit steen, snijden uit hout of juist gieten in brons of gips. Tijdens de rondleiding mogen leerlingen deze materialen voelen, ruiken én bewerken! Ook bekijken ze het artistieke proces van beeldhouwers in Studio aan Zee en de Gipsotheek, een unieke tentoonstellingsruimte met voorstudies van bekende Nederlandse (oorlogs)monumenten. In de workshop maken ze zelf een reliëf van gips. Door eerst een mal te maken leren ze ruimtelijk denken en ontdekken ze dat holle vormen bol worden en bolle vormen hol.

De les bestaat uit een rondleiding en workshop gipsgieten.
 
Doelgroep: voortgezet onderwijs Praktijk, VMBO, HAVO, VWO
Datum: op aanvraag m.u.v. maandag
Duur: 120 minuten
Max. aantal leerlingen: 30
Min. aantal leerlingen: 17
Kosten: € 7,50 per leerling, exclusief entree à €5,00 per leerling. Begeleiders gratis (maximaal 1 begeleider per 10 leerlingen).
Reservereneducatie@beeldenaanzee.nl of 070-358 90 76 o.v.v. aantal leerlingen, klas, wijze van betalen, contactpersoon en telefoonnummer. Cultuurkaart is welkom.
 
Let op! Bij annulering binnen één week voor het bezoek zijn wij genoodzaakt om 50% van de kosten in rekening te brengen. Bij annulering binnen 24 uur voor het bezoek zijn wij genoodzaakt om 100% van de kosten in rekening te brengen.