Vincent Mock | Museum Beelden aan Zee | Beeldhouwkunst in Den Haag

0

Vincent Mock

20 mei 2016 - 22 mei 2016

Vincent Mock

Van Vlissingen Kunstprijs

Pop-up tentoonstelling in Beelden aan Zee drie dagen open voor publiek: 20 – 22 mei

Gedurende drie dagen is in museum Beelden aan Zee een overzichtstentoonstelling van Vincent Mock te zien, in het kabinet van het museum. Mock heeft recentelijk de Van Vlissingen Kunstprijs gewonnen en deze tentoonstelling geeft een overzicht van zijn belangrijkste werk.

Mock heeft een diepe fascinatie voor de natuur en alles wat leeft. Natuur is de rode draad in zijn werk. Levensgrote sculpturen van bedreigde zeedieren, een opgeblazen molecuul die onze spiritualiteit reflecteert, de gouden schedel van een gestroopte neushoorn zijn een paar van de vele werken die hij heeft gemaakt om zijn visie op de wereld waarin we leven te wereldkundig te maken.

De Van Vlissingen Art Foundation en uitgeverij Waanders & De Kunst publiceren een monografie over het werk van Vincent Mock, geschreven door Edo Dijksterhuis. Bij de prijs hoorde eveneens een inspiratiereis naar Zuid-Afrika. Mock ging de oceaan in, op zoek naar haaien, maar bovenal plankton. Deze bijzondere organismen zijn de inspiratie voor Mock’s allernieuwste werk.