STUDIO AAN ZEE met Johan Tahon | Museum Beelden aan Zee | Beeldhouwkunst in Den Haag

0

STUDIO AAN ZEE met Johan Tahon

doorlopend

STUDIO AAN ZEE met Johan Tahon

Waar beeldhouwkunst tot leven komt!

In museum Beelden aan Zee kun je niet alleen beeldhouwkunst bekijken, je er vanaf nu ook zelf ervaren hoe een beeld wordt gemaakt. In de nieuwe Studio aan Zee ga jij zelf aan de slag. Leuk voor jong en oud, want er zijn opdrachten en workshops voor alle leeftijden.

Studio aan Zee bestaat uit 3 delen: een kunstenaarsatelier, een interactieve educatieruimte en een lounge. In het atelier van kunstenaar Johan Tahon ontdek je hoe sculpturen ontstaan uit schetsen, modellen en mallen. Laat je inspireren door Tahons beelden of andere sculpturen uit de collectie van museum Beelden aan Zee of gebruik je eigen fantasie. In de speciale materialenkastjes vind je tal van leuke opdrachten met voorwerpen en materialen om mee te experimenteren en zelf kunstwerken te maken. In de lounge kun je boeken (voor)lezen en genieten van een drankje. In Studio aan Zee komt beeldhouwkunst tot leven!

Regelmatig organiseren we vakantieworkshops en andere activiteiten voor jong en oud. Onder begeleiding van enthousiaste museumdocenten maak je kennis met het ambacht van de beeldhouwkunst. Kijk hier voor een overzicht van alle activiteiten in Studio aan Zee, of ga thuis aan de slag!


Johan Tahon
In de Studio aan Zee heeft de Vlaamse kunstenaar Johan Tahon een atelier ingericht. Bezoekers worden meegenomen in zijn leefwereld. Verspreid door de ruimte is zijn kunst te zien. Ook is er een film te zien waarin Tahon inzicht geeft in zijn kunstenaarschap. Zijn werkwijze van het afbreken en het uit brokstukken weer opbouwen van sculpturen is inspirerend en niets minder dan een continue schepping. Heel passend dat zijn eigen atelier zich bevindt in een eeuwenoude kerk in het Vlaamse plaatsje Rozebeke.

Het werk van Johan Tahon wordt niet voor het eerst getoond in Beelden aan Zee. In 2006 was zijn solotentoonstelling IF in het museum te zien. Sindsdien zijn er geregeld presentaties van zijn werk geweest. Tot oktober 2022 is het kunstenaarsatelier van Tahon in Studio aan Zee te zien. Zijn kunst is een jaar lang leidend in het bezoekersprogramma.