Studio aan Zee - Johan Tahon | Museum Beelden aan Zee | Beeldhouwkunst in Scheveningen

Studio aan Zee - Johan Tahon

vanaf 30 oktober 2021

Studio aan Zee - Johan Tahon

Waar beeldhouwkunst tot leven komt!

Een nieuw project binnen ons museum is Studio aan Zee, een leerzame, interactieve werkplaats en ontspanningsruimte voor jonge en oudere bezoekers. Centraal daarin staat het creatieve proces, het plezier, het ervaren van het werken met ambachtelijke materialen. 

Met Studio aan Zee biedt het museum het publiek de mogelijkheid om zichzelf in een ontspannen sfeer creatief te ontplooien. Omringd door sculpturen en voorbeelden uit de omvangrijke gipscollectie die het museum beheert kan men aan de hand van enthousiaste museumdocenten en bekende kunstenaars proefondervindelijk ervaren hoe moderne sculpturen vorm krijgen. De workshops leveren een interessante blik op het ambacht van de beeldhouwer en het ontstaan van een kunstwerk. Goed kijken, experimenteren en blijven proberen. Tijdens het artistieke proces wordt er gewerkt in allerlei verschillende technieken en materialen zoals gips en klei. Extra aandacht wordt besteed aan inspiratie. Als aanzet voor een beeld kunnen bijvoorbeeld in de natuur verzamelde voorwerpen worden gebruikt die uiteindelijk resulteren in ‘voltooide’ beelden. Kortom, een interessante en boeiende ontdekkingsreis voor de vele liefhebbers van sculptuur in Nederland. Voor kinderen en jongeren uit de stedelijke omgeving is het tevens een goede mogelijkheid om de natuur als belangrijke  inspiratiebron te ontdekken en hun eigen verbeeldingskracht te gebruiken. 

Met Studio aan Zee wordt museum Beelden aan Zee nòg aantrekkelijker en leerzamer! Het is prachtig dat het concept van inspiratie en experiment in combinatie met de omgang met materialen zo naadloos aansluit bij de basis van de beeldhouwkunst.