Studio aan Zee | Museum Beelden aan Zee | Beeldhouwkunst in Den Haag

0

Studio aan Zee

t/m 22 oktober 2023

Studio aan Zee

met Anne-Marie van Sprang

In november 2022 neemt Anne-Marie van Sprang (1960) het stokje over van Johan Tahon als kunstenaar die een jaar lang in Studio aan Zee de scepter zwaait. Zij maakt voornamelijk sculpturen van klein formaat, vaak uitgevoerd in wit porselein. Deze worden zorgvuldig ten opzichte van elkaar in een specifieke ruimte geplaatst. Dergelijke intieme, dromerige installaties verleiden de beschouwer om zelf te associëren en te speculeren over de achtergronden ervan. Die persoonlijke duiding is belangrijk. De kunstenares zelf laat zich er veelal niet over uit. 


Beeld Reis

29 augustus t/m 22 oktober 2023

Waarom zou een beeld eigenlijk altijd op dezelfde manier getoond en gezien moeten worden? Kan hetzelfde beeld op verschillende manieren ruimte innemen door bijvoorbeeld te staan, te liggen of te hangen op verschillende plekken? Hoe verandert het beeld dan de ruimte en de directe omgeving op verschillende manieren? Kan hetzelfde beeld bijvoorbeeld staan en intimideren, liggen en stil zijn, hangen en onderzoeken of de varianten daarop?
Dit zijn vragen die Anne-Marie zichzelf stelde tijdens haar werkperiode in Studio aan Zee. Haar onderzoek gaat over het ontwikkelen van een beeld dat op verschillende manieren geplaatst kan worden, door de omgeving op verschillende manieren gelezen wordt en op verschillende manieren ruimte inneemt.

 

Anne-Marie is op de volgende dagen aanwezig in Studio aan Zee om te praten over haar werk: 1, 17 en 22 september en 14, 17, 19 en 22 oktober.