Studio aan Zee | Museum Beelden aan Zee | Beeldhouwkunst in Den Haag

0

Studio aan Zee

10 november - 25 februari 2024

Studio aan Zee

met Tirzo Martha

Tirzo Martha is terug in museum Beelden aan Zee! Na zijn grote solotentoonstelling No Excuses! in 2017-2018 werkt hij dit najaar in het kader van Studio aan Zee aan twee grote sculpturen die in de lichthof te zien zullen zijn. Net zoals bij al zijn projecten zal Martha ook dit keer samenwerken met diverse groepen mensen uit de samenleving. Hun verschillende achtergronden en kijk op kunst resulteert logischerwijs in bijzonder originele installaties waarin gebruik gemaakt wordt van allerlei materialen en reeds bestaande voorwerpen. Waar het werk over gaat en hoe het eruit gaat zien is nu nog ongewis, dat ontstaat vanzelf en in samenspraak gedurende het maakproces.

Dergelijke installaties en performances van Tirzo Martha (1965) zijn een manier om zijn sociale betrokkenheid te tonen. Op deze manier brengt hij uiteenlopende gemeenschappen en culturen samen. Het vormt zijn belangrijkste drijfveer om kunst te maken.

Afgelopen tijd was Tirzo Martha veelvuldig in het nieuws omdat hij voor de renovatie van het Binnenhof in Den Haag de eerste ‘Kunstparade’ voor zijn rekening mocht nemen waarin hij de betekenis van het begrip ‘zetel’ omzette in een groots collectief kunstwerk.

Tirzo Martha is aan het werk in Studio aan Zee in de periodes:

10 november t/m 28 november 2023 dinsdag t/m vrijdag
15 januari t/m 30 januari 2024 dinsdag t/m vrijdag

Op dinsdag 16 januari tussen 14.00-16.00 uur is iedereen van harte welkom op de participatiemiddag. Meer informatie kunt u hier vinden. 

De sculpturen zijn nog te zien t/m 25 februari 2024.