Norva Sling | Museum Beelden aan Zee | Beeldhouwkunst in Den Haag

0

Norva Sling

2 november 2017 - 7 januari 2018

Norva Sling

Vormen van Liefde


Van 2 november 2017 t/m 7 januari 2018 toont museum Beelden aan Zee de eerste museale solotentoonstelling van Norva Sling. De tentoonstelling draagt de titel Norva Sling. Vormen van Liefde. Norva Sling is op 12 november 1947 onder het sterrenbeeld schorpioen geboren op Curaçao. De kunstenares is autodidact en haar carrière als keramische beeldhouwer is in 1972 begonnen. Norva Sling woont afwisselend op Curaçao en in Nederland. Zelf vat zij haar werk en spirit samen in de treffende woorden: “Als kunstenaar ben ik vooral geïnspireerd door de natuur, haar cyclus van geboorte en dood. Ik werk graag met rondingen, glad gestreelde bolle en holle vormen, gekneed uit koele vochtige klei.”


De tentoonstelling zal circa 30 beelden bevatten, die gezamenlijk een goed overzicht vormen van het oeuvre van de kunstenaar. De voorstellingen variëren van portretten tot vrouw- en dierfiguren. De vrouwfiguur wordt vaak voorgesteld in relatie tot vruchtbaarheid, geboorte, zwanger zijn.


Werk van Norva Sling is nog weinig in Nederland te zien geweest. Deze tentoonstelling biedt de museumbezoeker de gelegenheid om uitgebreider kennis te maken met deze Curacaose kunstenaar. Haar werk is sterk verbonden met tropische kunst. Haar liefdevolle creaties van -vaak- het vrouwenlichaam zijn de verwezenlijking van Norva's spirituele denkwijze en bieden zodoende inzicht in haar cultuur.