If not now, when? | Museum Beelden aan Zee | Beeldhouwkunst in Den Haag

0

If not now, when?

12 april - 8 september 2024

If not now, when?

Max Vorst Collection

Museum Beelden aan Zee presenteert de internationale groepstentoonstelling If not now, when? Max Vorst Collection met een selectie van ruim zeventig sculpturen en installaties uit de collectie van kunstverzamelaar Max Vorst. De tentoonstelling geeft een indrukwekkend beeld van de ontwikkelingen in de hedendaagse beeldhouwkunst in de eenentwintigste eeuw en toont de diversiteit, originaliteit en hoge kwaliteit van één van de belangrijkste particuliere kunstverzamelingen in Nederland. Niet eerder vond er in een museum een overzichtstentoonstelling plaats van de collectie van Max Vorst.

De tentoonstelling toont werk van toonaangevende nationale en internationale kunstenaars onder wie Lynda Benglis, Sarah Lucas, Donald Judd, Phyllida Barlow, Roni Horn, Isa Genzken, Roger Hiorns, Pamela Rosenkranz, Rosemarie Trockel, Sarah Lucas, Huma Bhaba, George Condo, Paul McCarthy, Ugo Rondinone, Tracey Emin, Antony Gormley, Jenny Holzer, Steve McQueen, Thomas Houseago, Kara Walker en Mark Manders.

Het uiteenlopende gebruik van materiaal door kunstenaars loopt als een rode draad door de collectie van Max Vorst. De tentoonstelling If not now, when? verbindt thema’s als het hedendaags mensbeeld, abstractie, ritme en constructie en toont tegelijk ook het vervagen van tijd.


Video en foto: Studio Gerrit Schreurs