Gabriëlle Meijer | Museum Beelden aan Zee | Beeldhouwkunst in Den Haag

Gabriëlle Meijer

31 maart 2016 - 16 mei 2016

Gabriëlle Meijer

ECHO

Zelf zegt zij hierover: ‘Het aardse en logge karakter wat mijn werk kenmerkt, speelt een belangrijke rol. Als een vleesslager ontleed ik het lichaam en het ideaal. Lichaamsdelen worden verheven tot stukken vlees, de huid word een landschap vol structuur, borsten vervormen zich tot hangende zakjes zodat de perfectie wordt omgesmolten tot teerheid en kwetsbaarheid.’

Gabrielle Meijer confronteert de toeschouwer met de imperfectie, kwetsbaarheid en intimiteit op persoonlijk vlak en biedt tegenwicht aan het schoonheidsideaal binnen onze maatschappelijke normen. De tentoonstelling ECHO laat de verhouding zien tussen sculptuur en fotografie. De sculpturen zijn gemaakt van vergankelijk was of van kil beton, en verwijzen met hun ovale vorm naar spiegels en gebrek aan reflectie. Door middel van het medium fotografie legt de kunstenaar onpersoonlijke en eeuwige objecten vast. De fotografie is een weerklank – een echo – van de ware sculptuur: het lichaam.

In 2013 studeerde Gabrielle Meijer af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en volgt hier momenteel de opleiding Bachelor of Fine Art en Design in Education. In 2015 kocht Beelden aan Zee de reliëfs ‘Echo’ en  ‘Dubio Pro Reo’ aan tijdens een groepstentoonstelling in ArtDeli. ECHO is de eerste museale solotentoonstelling van de kunstenaar.