Beelden aan Zee Blijft je Bij | Beelden aan Zee

Beelden aan Zee

Beelden aan Zee

Blijft je bij

Museum Beelden aan Zee biedt een kunstprogramma voor mensen met de ziekte van Alzheimer of andere vormen van dementie, en hun mantelzorgers. Dit programma is geïnspireerd op het Meet me at MoMa-programma van het museum of Modern Art in New York. Samen bekijkt men, in een ontspannen en positieve sfeer een aantal kunstwerken.

Uit ervaring is gebleken dat het Alzheimer programma niet alleen leidt tot een verbetering van de kwaliteit van leven van de persoon met de ziekte van Alzheimer, maar dat het ook positieve effecten heeft voor de mantelzorger en de relatie tussen hen beiden. Bovendien biedt het museum hiermee een veilige en inspirerende omgeving om met lotgenoten in contact te komen.

Tijdens de rondleiding kijkt u onder begeleiding van een speciaal opgeleide docent van het museum Beelden aan Zee in een kleine groep op een interactieve manier naar kunst. Tijdens deze rondleidingen worden de termen Alzheimer en dementie nimmer gebruikt.

Wat ziet u?
Welk gevoel krijgt u erbij?
Waar doet het kunstwerk aan denken?

Deze manier van ‘samen kijken’ heeft een bewezen positieve invloed op het zelfvertrouwen en de stemming van de persoon met dementie.

In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus kunnen er tot en met 15 november 2020 geen rondleidingen gegeven worden.
Doelgroep: mensen met de ziekte van Alzheimer of andere vormen van dementie en hun mantelzorgers
Data: Groepen ´s maandags op aanvraag 
Tijd: 11:00 - 12:30 uur / eventuele andere tijden op afspraak
Kosten: € 10,00 per deelnemer (inclusief entree), voor een groep van max. 8 personen. Museumkaart is niet geldig in combinatie met deze rondleiding.
Groep: maximaal 8 personen (inclusief begeleiding)
Reserveren: blijftjebij@beeldenaanzee.nl of 070 3585857 (contactpersoon Marlies Nijkamp)

Dankzij de steun van Stichting RCOAK is museum Beelden aan Zee in de gelegenheid om dit programma aan te bieden.