Operazangeres brengt verstild museum tot leven | Museum Beelden aan Zee

Operazangeres brengt verstild museum tot leven

Operazangeres brengt verstild museum tot leven

Operazangeres Francis van Broekhuizen zingt Puccini in tentoonstelling Germaine Richer: Mensbeeld-Mensbeest

In museum Beelden aan Zee staat de tentoonstelling Mensbeeld-Mensbeest van Germaine Richier in stilte te wachten op de eerste bezoekers. Het museum deelt nu een bijzondere sneak preview van de tentoonstelling. De rauwe en verontrustende beeldhouwwerken van de Franse beeldhouwster Richier worden door operazangeres Francis van Broekhuizen toegezongen. Een indrukwekkende uitvoering van Puccini's Vissi d'Arte die opent met de woorden 'Ik leefde voor de kunst'. Op de dag van de geplande opening van de tentoonstelling nam het kabinet vergaande maatregelen tegen het coronavirus, waarop het museum de deuren sloot. De tentoonstelling Mensbeeld-Mensbeest is een retrospectief van de vrouwelijke Franse kunstenaar Germaine Richier (Grans 1902 - Montpellier 1959). Richiers werk spitste zich toe op het verbeelden van hybride wezens - half mens, half beest. Een vrouw met insectenpoten, een paard met zes koppen, een vleermuisman: tijdens en na de tweede wereldoorlog ontstaan onder de handen van Richier. 

Beelden aan Zee in huis: Docu’s aan Zee, Mijn blije dagboek
Nu liefhebbers van de beeldhouwkunst tijdelijk niet naar het museum kunnen komen, brengt Beelden aan Zee de kunst naar z’n publiek. Naast sneak previews op de tentoonstelling Mensbeeld-Mensbeest zet het museum wekelijks een korte documentaire online en deelt vertier voor kinderen met ‘Mijn blije dagboek’. 

De serie ‘Docu’s aan Zee’ bestaat uit films die de afgelopen jaren in samenwerking met filmmaker Gerrit Schreurs gemaakt zijn bij diverse tentoonstellingen. Met deze serie kunnen mensen thuis nog een keer genieten van de prachtige beeldhouwwerken die de afgelopen jaren in Scheveningen zijn geëxposeerd. Inmiddels staan er al documentaires online van Niki de Saint Phalle, Carel Visser en Ossip Zadkine. 


Operazangeres Francis van Broekhuizen zingt Vissi d'arte, acte 2 uit de opera Tosca van componist Puccini in museum Beelden aan Zee in Scheveningen. 
Video en foto’s: Studio Gerrit Schreurs