Nog meer cadeau’s voor het jarige museum Beelden aan Zee tijdens de vijfde exclusieve Bruikleenveiling | Beelden aan Zee | Museum voor beeldhouwkunst in Scheveningen

Nog meer cadeau’s voor het jarige museum Beelden aan Zee tijdens de vijfde exclusieve Bruikleenveiling

Nog meer cadeau’s voor het jarige museum Beelden aan Zee tijdens de vijfde exclusieve Bruikleenveiling

Op 28 november vond vijfde exclusieve Bruikleenveiling van museum Beelden aan Zee plaats. De Bruikleenveiling is een uniek fundraisingconcept van de Sculpture Club van het museum.  Dit jaar werden er 20 beelden geveild en twee bonusloten. In totaal is er €35.000 opgehaald voor de later bekend te maken blockbuster van 2020.

Met een zekere regelmaat heeft de Sculpture Club van museum Beelden aan Zee in de afgelopen jaren bruikleenveilingen georganiseerd voor haar leden en relaties. Zo zijn tientallen topstukken uit de museumcollectie in 2011, 2013, 2015 en 2015 als bruikleen geveild om een tijdelijk heenkomen te vinden in de huiselijke kring of op de werkplek.

Arno Verkade, directeur van Christie's Nederland en Christie's Duitsland, leidde de veiling onder toeziend oog van Roel Breedveld van BMS Netwerk Notarissen. De leden van het Sculpture Club Comité maakte in overleg met Dick van Broekhuizen, Hoofd Vaste Collectie van museum Beelden aan Zee, de keuze voor de te veilen beelden. Advocaat en privé-kunstverzamelaar Antoine de Werd heeft ook bijgedragen door een aantal werken te selecteren voor de veiling voorzien van een speciaal keurmerk.

De keuze van de beelden biedt een representatieve doorsnede van de collectie moderne en hedendaagse beeldhouwkunst van museum Beelden aan Zee. Onderdeel van de veiling was dit jaar onder andere het beeld Les Baigneurs van Niki de Saint Phalle. Het beeld is momenteel nog te zien in de Niki de Saint Phalle aan Zee blockbuster, maar zal na de tentoonstelling direct doorreizen naar een van de gelukkige bieders van gisteravond. Ook zaten er weer beelden bij van internationale topkunstenaars zoals Ossip Zadkine, Matthew Day Jackson, Charlotte van Pallandt, Marc Quinn, Jeroen Henneman, Arthur Spronken en Erwin Wurm.