Museum Beelden aan Zee zoekt vrijwilligers! | Beelden aan Zee | Museum voor beeldhouwkunst in Scheveningen

Museum Beelden aan Zee zoekt vrijwilligers!

Museum Beelden aan Zee zoekt vrijwilligers!

MUSEUM BEELDEN AAN ZEE zoekt vrijwilligers!
Werken tussen de kunst en daarna met je voeten in het zand genieten van een zomers drankje? Dat kan! Museum Beelden aan Zee is een kunstinstelling met wisselende tentoonstellingen van zowel nationale als internationale kunstenaars. We richten ons als enige museum in Nederland exclusief op moderne en hedendaagse beeldhouwkunst. Kunstwerken staan binnen én buiten. Het gebouw is dan ook een kunstwerk op zich.  We horen vaak van bezoekers, medewerkers en vrijwilligers dat zij het als bijzonder ervaren hier te zijn. Dat wij pal naast de boulevard liggen en zelfs uitkijken op zee maakt het plaatje compleet. Toch missen we iets en dat ben JIJ!
 

Wie zoeken wij?

Ben jij proactief, representatief, heb je een dienstverlenende houding en bezit jij goede social skills? Heb je passie voor kunst en wil je daar  meer over leren? Ben je minimaal 21 dagen (42 halve dagen) per jaar bereid je voor ons museum in te zetten? Dan pas jij perfect in ons (hechte) team!

Wat ga je doen?

Als nieuwe vrijwilliger krijg je eerst een introductie over het werken in het museum, de museumcollectie en de beeldhouwkunst. Je leert dan ook andere nieuwe vrijwilligers kennen. Vervolgens kun je je inroosteren wanneer het jou uitkomt. Je verwelkomt de bezoekers in het museum en vervult afwisselende diensten. Je staat bij de entree, in onze museumwinkel, in het museumcafé of als suppoost in een van onze prachtige zalen.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Je bent altijd op de hoogte, ziet veel wisselende tentoonstellingen en hebt als vrijwilliger gratis toegang tot het museum!
  • Je krijgt een kijkje in de keuken van een museum en bent van dichtbij betrokken.
  • Je ontmoet andere enthousiaste collega’s met dezelfde passie voor kunst.
  • Je wordt uitgenodigd voor openingen, lezingen en borrels. 
  • Je ontvangt altijd het nieuwste BAZ Magazine (tijdschrift van het museum) en regelmatig een catalogus over de actuele tentoonstelling. (Dát staat goed op je koffietafel!) 
  • Je krijgt korting in de museumwinkel en in ons museumcafé. 

Zin om aan de slag te gaan? Mooi! Neem contact op met Jacquelien van Schaik via vanschaik@beeldenaanzee.nl of meld je aan via het aanmeldingsformulier. We hopen je binnenkort te ontmoeten!