Meestervervalsers | Museum Beelden aan Zee | Beeldhouwkunst in Scheveningen

0

Meestervervalsers

Meestervervalsers

In deze museumles kruipen de leerlingen in de huid van meestervervalsers. Ze gaan namelijk een zo echt mogelijk fake-kunstwerk maken. Daarvoor gaan ze eerst op verkenningstocht door het museum. Met een opdrachtenboekje onderzoeken ze de verschillende beeldaspecten. Op speelse wijze leren ze kijken naar sculpturen en passen ze kunstanalyse-begrippen toe. Vervolgens gaan ze in het Atelier aan de slag. In tweetallen boetseren ze een vervalsing: geen directe kopie, maar een beeldje in de stijl van een zelfgekozen kunstwerk. Na afloop proberen ze hun sculptuur te verkopen aan de museumdocenten. Het gemaakte werk mag mee naar school.

Leerlingen bekijken de tentoonstelling(en) met behulp van een opdrachtenboekje. De boetseerworkshop vindt plaats in het Atelier.
 
Doelgroep: voortgezet onderwijs VMBO, HAVO, VWO
Datum: op aanvraag m.u.v. maandag
Duur: 75 minuten
Max. aantal leerlingen: 30
Min. aantal leerlingen: 17
Kosten: € 6,50 per leerling, exclusief entree à €5,00 per leerling. Begeleiders gratis (maximaal 1 begeleider per 10 leerlingen).
Reservereneducatie@beeldenaanzee.nl of 070-358 90 76 o.v.v. aantal leerlingen, klas, wijze van betalen, contactpersoon en telefoonnummer. Cultuurkaart is welkom.
 
Let op! Bij annulering binnen één week voor het bezoek zijn wij genoodzaakt om 50% van de kosten in rekening te brengen. Bij annulering binnen 24 uur voor het bezoek zijn wij genoodzaakt om 100% van de kosten in rekening te brengen.