Bezoekersrecord in 2016

Bezoekersrecord in 2016

Bezoekersrecord in 2016

Museum Beelden aan Zee haalde in 2016 meer dan 75.000 bezoekers en dat is een record. Het is duidelijk dat de huidige tentoonstelling Picasso aan Zee een groot succes is en veel publiek naar Scheveningen trekt. De bezoekersaantallen zijn tijdens de tentoonstelling Picasso aan Zee ongeveer het viervoudige van de afgelopen winters.

‘Het is fantastisch om deze topstukken uit de beeldhouwkunst in het museum te hebben staan.’ Aldus Jan Teeuwisse, directeur van museum Beelden aan Zee. ‘Onder leiding van Picasso vonden meerdere vernieuwingen in de beeldhouwkunst plaats, zoals de introductie van het ‘open beeld’ en het loslaten van traditionele beeldhouwersmaterialen als klein, steen en brons. Verder is het zo, dat een groot publiek via Picasso museum Beelden aan Zee beter leert kennen.’ Tot en met 5 maart 2017 heeft het publiek nog de kans om de tentoonstelling Picasso aan Zee te bezoeken.  

De tentoonstelling Picasso aan Zee. Keramiek en sculptuur mocht al rekenen op lovende reacties in de pers. NRC beloonde de tentoonstelling met vier bollen: ‘Het is een tentoonstelling als een blikopener, want met Picasso’s hulp zie je een hoofd in een schoenpoetserskist of een lepel. En handen in vorken, een uil in een kan, een vrouw in een fles, een vlecht in een handvat.’ In het Financieele Dagblad werd onder andere het zonnige karakter van de tentoonstelling benadrukt: ‘Reden om naar Beelden aan Zee te gaan: hier schijnt deze winter de Zuid-Franse zon. Iedereen komt er vrolijk vandaan.’