Mondriaan Fonds ondersteunt museum Beelden aan Zee | Museum Beelden aan Zee

Beelden aan Zee is gesloten van 1 t/m 8 juli i.v.m. de wisseling van tentoonstellingen.

1

BankGiro Loterij verlengt ondersteuning museum Beelden aan Zee

BankGiro Loterij verlengt ondersteuning museum Beelden aan Zee

De BankGiro Loterij verlengt de samenwerking met museum Beelden aan Zee met vijf jaar. Sinds 2008 ontvangt het museum jaarlijks een substantiële bijdrage van de BankGiro Loterij. Het is dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij dat Beelden aan Zee opzienbarende aankopen heeft kunnen doen en tentoonstellingen heeft kunnen organiseren over wereldberoemde kunstenaars als Picasso, Zadkine en Niki de Saint Phalle. 

Jan Teeuwisse, directeur museum Beelden aan Zee: “De BankGiro Loterij is de belangrijkste partner van ons museum. We zijn dankbaar en trots dat we onze samenwerking de komende jaren kunnen voortzetten.”

EIGEN+BEELD
Momenteel exposeert Beelden aan Zee ruim 70 topstukken uit de eigen collectie in de tentoonstelling EIGEN+BEELD. Er wordt in de tentoonstelling ook uitgebreid stil gestaan bij de rol van particuliere verzamelaars, kunstenaars, bedrijven en instellingen. EIGEN+BEELD is in die zin ook een hommage aan deze schenkers zonder wie het huidige museumbedrijf niet meer denkbaar is. Maar liefst 10 beelden die te zien zijn heeft het museum kunnen kopen mede dankzij de BankGiro Loterij. Zoals het opvallende beeld en ‘posterchild’ van de tentoonstelling: Revolution Kid (Fox) van Yinka Shonibare, aangekocht in 2012. 

Over de BankGiro Loterij
Cultuur verbindt, inspireert en verrijkt en vertelt het verhaal over waar wij (als Nederlanders) vandaan komen. Cultuur is echter ook kwetsbaar en verdient bescherming, zodat wij en toekomstige generaties ervan kunnen blijven genieten. De BankGiro Loterij, dé cultuurloterij van Nederland, steunt culturele organisaties die werken aan cultuur en behoud van cultureel erfgoed en werft fondsen om hun activiteiten te ondersteunen. Daarnaast geeft de BankGiro Loterij bekendheid aan hun werk.